Ritual njege kose

Što se mene tiče dobra kosa i lijepa frizura je pola izgleda žene. Ponekada imam dojam da nevažno koliko dobro se našminkam i koliko god se sredim, ako mi je kosa masna, raščupana ili nešto deseto da to ništa nema smisla. Često mi je mrsko praviti novu frizuru svaki dan, ali ono što nikada neće biti mrsko jeste brinuti se o njoj na način koji joj odgovara. Prije sam imala sto problema s kosom, ali više ne… Valjda sam otkrila onaj neki tajni recept koji joj odgovara, i odlučila sam ga se držati dokle god mi bude pasao.


Pa evo krenimo na posao. Kao što i sam naslov kaže opisat ću vam svoj ritual njege kose.

Sat vremena (nekada i više) prije svakog pranja kose stavim obilnu količinu ili maslinovog ili kokosovog ulja na kosu. Svežem u punđicu i pustim da se dobro upije u kosu.


Kada dođe vrijeme ispiranja ulja s kose koristim Afroditin šampon s koprivom s dodatkom biotina. Otkrila sam da je ovaj najjednostavniji šampon najbolji za  moju kosu. Od njega se ne masti, potpuno je očisti, te mi čini kosu čvršćom i poprilično sam sigurna da mi od njega kosa brže raste.  Ovisno o potrebi operem kosu dva ili tri puta.



Sljedeći korak jeste regenerator. Nedavno sam otkrila ovaj regenerator prelijepog mirisa. Svaki put kad ga stavim iznova se divim mirisu. Nekada znam dodati koju kapljicu maslinovog ulja. Pustim da djeluje nekih pet minuta i temeljito isperem.



Kosu prvo dobro iscjedim i tek onda prosušim ručnikom. Nikada ne trljam kosu između ručnika ono dlanom od dlan (valjda sam slikovito opisala) jer sam uvjerena da od tog pucaju vrhovi kose. :D Ovo nije provjerena činjenica samo moje zapažanje hihi.

Eh već smo došli do sušenja kose. Prvo je ostavim malo umotanu u ručnik, onda je ostavim malo na zraku da se prosuši, prirodno.

Prije češljanja je pošpricam Glissovim sprejem za rasčeljavanje namjenjenim za obojenu kosu. Pošto ga koristim već neko vrijeme pomalo mi je dosadio miris, pa ako netko ima dobrih zamjena prijedlozi su dobrodošli. :)



Protiv topline koristim Keune koji mi se za sada pokazao odličnim i ne namjeravam ga mijenjati.



Kada osušim kosu samo još na vrhove stavim malo silikona ne bi li ih zaštitila od pucanja i listanja i to je to. Evo ispod sličica moje nove frizure. Trenutno sam u fazi puštanja kose da izraste sva farba s nje. Nekako sam odlučila da se ne želim više farbati i eto sada čekam da to sve izraste... :)


To bi bilo to o mojoj kosici. Koristite li i vi neke od ovih proizvoda? Koji su vaši omiljeni proizvodi za kosu?
Do čitanja :*

Related Articles

11 komentari:

  1. Koristim isti šampon trenutno, i kada ga potrošim kupujem onaj sa bijelim lukom. Inače mi ta dva odgovaraju i samo ih smjenjujem.
    S maslinovim uljem sam imala dosta problema - nikako ga nisam mogla isprati iz kose i uvijek mi je ostavljao masni trag. S kokosovim nemam problema i često ga koristim. Koristim Gliss sprej ali onaj sa keratinom, lijep je miris, i stalno rotiram Gliss prskalice jer mi se baš sviđaju. :)
    Voljela bih da i ja mogu nositi takvu dužinu kose, mislimd a mi lijepo stoji, ali imam dosta uvijenu kosu i morala bih je stalno maltretirati peglom, a to mi je no-no.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam si mislila kupiti Gliss s keratinom kada ovaj potrošim, a ostalo ga je skroooz malo. Sad jedva čekam hihi a dobro bolje ti je da peglaš minimalno, ja jedino što često znam raditi jeste fenirati, ali više tlačenja i maltretiranja kosi od toga neću priuštiti (osim u posebnim prilikama)

      Izbriši
  2. Odličan post :) Sve je dosta detaljno opisano :) Kosa na kraju izgleda divno

    http://mixijewelrybox.blogspot.com/2014/04/after-dark.html

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja odavno hoću da probam ovo kokosovo ulje, ali kad god uđem u DM pogubim se i nikad ne mogu da nađem policu na kojoj stoji xD A mislim da ću da probam ovaj sprej za rasčešljavanje, privlači me boja :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ga uopće i ne drže u DM-u. Ja sam svoj nabavila u organic shopu (20KM) ali pokušaj po (bio) ljekarnama ako nemaš organic shop u gradu sigurno bi trebali imati, a vjeruj mi isplati se :))

      Izbriši
  4. Kad mi vrijeme dozvoljava, natopim kosu maslinovim uljem, stavim plastičn kapu i prespavam... za to imam sve manje vremena ali, tu i tamo se desi. I ja koristim šampon od koprive ali onaj Afroditin sa pantenolom u koji dodatno ulijem bočicu-dvije pantenola ili pravim tzv.Bojanin šampon koji je nešto najbolje što se desilo mojoj kosi unazad 5 godina. Regenerator koristim jednom u 10ak dana, kao i maske za kosu a pored toga imam Avon argan oil ulje, Balea pjenu za volumen te ultra jake lakove za učvršćivanje. Prskalice nisam koristila dobre 2 - 3 godine...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, svi hvale tu kombinaciju, ali ne znam zašto je još nisam probala.... Baleine pjene i ja koristim i super su mi, pogotovo ako se uzme u obzir omjer kvalitete i cijene, jest da ja izbjegavam toliko puno koristiti pjene, ali nekad se mora hihi

      Izbriši
  5. Ja sam isto koristila taj afroditin s koprivom i skroz je dobar. Trenutno isto koristim afroditin s češnjakom (ne brinite ne smrdi na češnjak XD) i on je isto ok. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihhi toga sam se jedino i bojala kada sam ga mislila probati.....

      Izbriši
    2. haha da, ja sam prvo stala s upitnicima iznad glave kao "tko uopće pravi šampon s češnjakom?" XD

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.