Rainbow cake recept

U ovom postu vam donosi nešto malo neuobičajenije za moj blog. RECEPT KOLAČA! :D Rijetko pravim kolače i nisam neki ekspert za slastice, ali ovaj mi se tako svidio da sam morala probati....



 Za kore:
3 šolje brašna
4 čajne žlićlice praška za pecivo
½ čajne žlice soli
1 šolja margarina
5 velikih jaja
1 vanilin šećer
Jestiva boja (ljubičasta, plava, zelena, žuta, narančasta i crvena)

Smjesu za kore podijeliti na jednake dijelove i lagano dodavati jestivu boju dok ne poprimi željenu nijansu. Peći na 180 stupnjeva 20 minuta.


 Za kremu: 
½ litre mlijeka
2 pudinga od vanilije
300 grama šećera
250 grama margarina

I evo slike kako je to sve kod mene izgledalo....Hihi morat ćete oprostiti na neredu, ali jednostavno mi kuhanje (očito) nije moguće na uredim površinama.








Eto ako vas je moj post privukao da donesete "dugu" na svoj stol javite mi, i ako imate kakvih omiljenih ljetnih kolača me također zanima :)

Do čitanja :*

Related Articles

10 komentari:

  1. bas je dobro, vec treci put gledam post =D mislim gledala sam cesto slike po netu takve torte , ali bas je dobar post (ah volim recepte), mogla si jos slika da stavis prelijepo izgleda=D , mozda i ja jednom napravim,, ako je ukusno , =D
    <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ahh hvala ti puno, baš sam se trudila oko kolača :)) sigurno probaj nekada kada uhvatiš vremena nećeš se pokajati, ako ništa imat ćeš super slike hihihi

      Izbriši
  2. Kako lijepo izgleda,a ukus je sigurno još bolji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tumblr je preplavljen slikama rainbow torte, htjela sma sestri nešto slično za rođendan napraviti, ali nisam imala vremena. Možda uhvatim vremena, pa joj se odužim uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa tumblr me i "natjerao" da je pravim... jednostavno su mi sličice po netu bile preslatke...

      Izbriši
  4. Veoma zanimljivo, jednom sam je pravila, ali sa tanjim korama i vise fila, jer je za moj ukus presuha. U svakom slucaju zanimljivo, posebno ako u goste ocekujemo neku djecu, oni se oduseve. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to jeste malo, oni koji baš vole sočne kolače možda neće toliko uživati u ovome bez više file....

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.