Riješite se: Suhe kože i suhih fleka po tijelu



Iako imam masnu kožu lica "podarena" sam izrazito suhom kožom tijela. Možda ovaj problem više dolazi do izražaja zimi, ali svakako vidim kako će vam pomoći i u ovim (pro)ljetnim danima kada najprije kožu nogu dodatno isušujemo upornim brijanjem. Prije par mjeseci sam primijetila da mi je koža dodatno suha te da po rukama imam neke, možemo ih nazvati, fleke još suše kože. To se pojavilo usprkos svakodnevnom mazanju.


Uz malo istraživanja i pokoji savjet prijateljica odlučila sam svoj problem riješiti Becutanovom linijom proizvoda. Da, doslovno sam jedan dan otišla u CM i kupila skoro sve s police: kupku, mlijeko, kremu i puder! Cijena ovih proizvoda nije velika, a kvaliteta se pokazala i više nego odličnom.


Krenula sam koristiti sve te Becutanove proizvode i nisam se pokajala. Već drugi dan korištenja koža mi je bila upola manje suha nego prije, a peti dan korištenja su se suhe fleke s ruku počele povlačiti. Krajem tjedna ih je bilo skoro pa i nemoguće uočiti!

Dakle, ovakvom problemu treba pristupiti sa svih mogućih strana.
Naravno da sama njega kože tijela započinje u tušu. Izbjegavajte ekstremne temperature vode. Znam da svi volimo odvrnuti malo topliju vodu nego inače ako nam je hladno i obrnuto ako je vruće, ali moram vam reći da sam primijetila da koža zbilja najviše voli mlaku vodu. Neka temperatura koja je najsličnija temperaturi vašeg tijela je najbolja.
Gel za tuširanje neka bude neki blagi s dodatkom ulja ili kreme, ali ja svakako preporučam Becutanovu pjenušavu kupku. Zbilja je čuda učinila mojoj koži, a cijenom je jako pristupačna. Naravno moram dodati da njen miris obožavam!

U tušu skoro svakodnevno radim i blagi piling. Ova dva piling proizvoda se trenutno nalaze u mome tušu. Riječi hvale za oba!



Kako jako brzo nakon tuširanja dobijem osjećaj zatezanja na koži odmah nakon sušenja se mažem losionom ili nečim sličnim. Potom izrazito suhe dijelove (koljena, laktove i taj dio ruku ispod ramena na kojem mi se pojavljuju suhe fleke mažem malo više koncentriranom kremom). U mom slučaju cijelo tijelo namažem Becutanovim mlijekom za tijelo (koje je izrazito rijetko), a ciljana područja namažem njihovom kremom.
Moram naglasiti da Becutan nije jedino što koristim. Neven je u stalnoj upotrebi kod mene. Priznajem da mi je najdraži ovaj melem koji nabavljam u Žepču od žene koja ga osobno pravi. Ali i ove dvije verzije su jako dobre. Melem od nevena je svakako odličan izbor za suha koljena, laktove te naravno stopala. 






Dodatni savjeti:



  • suhu kožu tijela nemojte tuširati sapunom, sapun će dodatno isušiti kožu
  • minimalno jednom tjedno napravite piling cijelog tijela u tušu, kava pomiješana s gelom, pura i ulje, med i sol, ili neki skupi proizvod....sasvim je svejedno (Jedino što je važno jest odraditi ga! Na taj način će sve odumrle stanice kože otići s vašega tijela.)
  • uzmite u obzir tuširanje s rukavicom ili spužvicom, na taj način također radite svakodnevni piling
  • maslaci za tijelo imaju veću koncentraciju nego mlijeka za tijelo
  • baby ulja su dobar odabir ako nemate problema sa začepljivanjem pora
  • koža ne voli najlonke! Primijetila sam da kad god bi nosila najlonke par dana zaredom koža bi se više sušila tih dana

I za kraj dodatna tri proizvoda koja također volim:
Palmer's Cocoa Butter - maslac za stomak protiv strija
HM Body Lotion sa sitnim šljokicama
Afrodita mlijeko za tijelo Jojoba Oil


Imate li vi problema s kožom tijela?
Koristite li Becutan proizvode?
Koji su vam omiljeni losioni za tijelo?

Do čitanja! :*



Related Articles

9 komentari:

  1. Becutan se meni pokazao najbolji, uvijek imam I mlijeko I ulje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni trenutno nestalo ulja, ali čim ozdravim i budem raspoložena za CM shoppinga idem po zalihe :D

      Izbriši
  2. Becutan se meni pokazao najbolji, uvijek imam I mlijeko I ulje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Probaj Balea mlijeko s ureom... meni je pomoglo bas i pomaze mi, jer sam pravi suhokozac... xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na savjetu, svakako ću ga kupiti jer volim Baleina mlijeka i kreme :))

      Izbriši
    2. Ali se ne mogu odvići vrele vode nikako... čim krenem da se kupam sa mlakom vodom bubrezi me zažigaju... hahahahahahhaha!!!! :D

      Izbriši
  4. Volim miris Becutan proizvoda... Od svih bebecih koje sam probala, definitivno mi se ovaj miris najvise svidja :D a i njega mi je ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i ja sam stvarno sretna s tim "baby mirisom" na sebi. Uvijek se osjećam tako svježe... :D

      Izbriši
  5. Becutan proizvode obozavam, pruzaju odlicnu negu i super su. :D

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.