Make-up savjeti koji su mi olakšali život



Kao studentica često se nađem u situaciji da imam prevelike želje za kupovanjem šminke,a premale mogućnosti. Pogotovo ja, koja nikada neće reći: „OK, sad je dosta, već posjeduješ sve što ti je potrebno!“ Uvijek se nađem da mi još nešto nedostaje i da još nešto želim. Iz više razloga često ne kupim to što mi nedostaje, nego se poslužim nečim što već imam u svome neseseru. Proradi mašta i sjetim se svakakvih ideja koje bi mogle nadomjestiti to što mi fali. Priznajem da su mi neke najkreativnije ideje pale u vodu jer jednostavno tako ne ide. Ali danas, za sve one koje se mogu poistovjetiti s mojim problemima pišem o nekim savjetima koje ja koristim (neke čak i svakodnevno) i koji su sto posto djelotvorni. Neke sam sama smislila, neke čula od drugih blogerica, neke čula od prijateljica....uglavnom, uživajte!



  • Ako niste neki stručnjak za nanošenje tuša za to nema problema! Četkicom za tuš u gelu nacrtajte „krilo“ sivom ili smeđom sjenom i kada budete zadovoljni samo ponovite tušem. Kao da popunjajete bojanku. Sjenu je mnogo lakše „izbrisati“ pa ponovno nanijeti nego tuš, pogotovo jer sa sjenom nećete pokvariti šminku s očiju koju ste već stavile.
  • Nestalo je pudera u kamenu – matirajte i fiksirajte lice s baby puderom! Također ga možete malo staviti prije pudera, a poslije kreme, primijetila sam da ako to uradim lice će mi duže ostati matirano.
  • Nestalo je sredstva za skidanje šminke oko očiju – koristite maslinovo ulje! OK će odraditi posao skidanja teške šminke, ali koža i trepavice će vam definitivno biti jako zahvalne na tome.
  • Kupite taupe rumenilo! To je definitivno najuniverzalniji komad šminke kojeg posjedujem. Koristim ga za popunjavanje obrva, kao sjenu, kao rumenilo i za konturiranje.
  • Kupite veliku bijelu olovku! Možete ju koristiti ispod obrva, kao sjenu, na unutarnjim kutovima kapaka, unutarnji dio donjih trepavica, kao highlighter i kao primer za sjene.
  • Stavljajte crnu olovku na unutarnji dio gornjih trepavica. Na taj način će trepavice izgledati gušće.
  • Zagrijte uvijač trepavica fenom minutu, dvije i trepavice će tako duže ostati uvijene.
  • Ako nemate vosak za obrve ili neki fiksator, našpricajte četkicu za obrve s lakom za kosu i prođite koji put kroz obrve. To će ih fiksirati i neće se razmazati. Također lak za kosu može poslužiti kao fiksator šminke.
  • Ako vam sjene nisu jako pigmentirane, ne morate kupovati nove, samo koristite mokre četkice.
  • Ako nemate primer za sjene, odlično će poslužit bilo kakav tekući korektor.
  • Ako vam se raspe sjena, puder, rumenilo ili bilo što, što je samo u kutijici, samo kašikicom skupite sve na isto mjesto i kapnite koju kapljicu vode, sve će se opet „skameniti“ i čim se voda osuši bit će spremno za korištenje.
  • Ako nemate vremena za skidanje šminke i ponovno šminkanje za noćni make up, lako pretvorite dnevni u noćni dodavajući tuš, rumenilo i drugi (tamniji) ruž.
  • Usne možete vizualno povećati ako sjajilo stavite samo po sredini usana.
  • Ako su olovke premekane i teško se oštre jer se rasipaju, stavite ih prije toga 15 minuta u zamrzivač i dok su još hladne naoštrite.

Na kraju vam moram poručiti da je kreativnost najvažnija tijekom šminkanja. Nikada se nemojte bojati eksperimentirati sa stvarima koje imate i nekada ćete biti pozitivno iznenađeni rezultatima!
Koje su vaše beauty tajne? Koji je najbolji make-up savjet kojeg ste čule?
Puno pozdrava, do čitanja :*

Related Articles

14 komentari:

  1. Moram kupiti ovo taupe rumenilo definitivno :-) Ovo za uvijač moram isprobati :-D Svi savjeti su ti super :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je stvarno postalo omiljeno, nećeš se pokajati kad ga nabaviš :)

      Izbriši
  2. Uporno zaboravljam uvijač da koristim, mislim da bih izgubila živce kada bih morala da "feniram" uvijač :P
    Super mi je ideja za olovke i zamrzivač :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma i ja to radim samo za (jako) posebne prilike, ali stvarno djeluje što je smiješno :D

      Izbriši
  3. odličan post :D
    baš si mislim nabaviti Taupe rumenilo :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Mogu li ja dodati nešto? Valjda mogu :D
    Nestalo je dezodoransa? Baby puder pod pazuh i zaštita je tu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, obožavam savjete!! :D To nisam nikada probala ali stalno mi se dogodi da nestane dezodoransa, hvala tiiii :D

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Hvala ti! Čim kupiš, vjeruj da ćeš se zaljubiti....

      Izbriši
  6. super post :D ovo za baby puder sam već znala i to često posluži :) a bijela olovka mi je zakon :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hihi baby puder izgleda jedna od boljih stvari koje imaš negdje tamo po kući :D

      Izbriši
  7. s obzirom da sam studentica bas kao i ti, radim isto, mnoge stvari mi služe za nešto drugo i nikada ne dopustim da mi kozmetika propadne samo zato sto mi se ne sviđa, uvijek joj nađem drugu zamjenu.. Savjeti su super.. ja imam još jedan, da bi vam brijač duže trajao, poslije tuširanja obavezno ga posušite :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ta Student power! Točno znam o čemu pričaš, jednostavno ne želim da išta bacim jer je propalo :)) A to s brijačima i ja radim, ali nisam znala da im produži vijek trajanja

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.