U susret ljetu: Riješite se celulita


Već smo u lipnju i već smo na velika vrata ušli u pripreme za ljeto. Svečano otvaranje sezone ljetnih postova otvaram s čim drugim nego s najgorom boljkom bilo koje žene - celulit. Kako sam se većinu života bavila sportom i jela maminu zdravu hranu, odlazak na fakultet je za mene značio prestanak fizičke aktivnosti i početak prehranjivanja po menzama i fast foodovima. Naravno dogodilo se ono neizbježno – počela sam i ja dobijati celulit! Pred ovo ljeto sam odlučila testirati Avonovu Solutions kremu protiv celulita u kombinaciji s njihovom "četkom" (ili vam ga masažerom).

Wikipedija kaže da je celulit potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima. To je stanje kod kojeg dolazi do nagomilavanja masnoća i toksina pod kožom. Najčešće se pojavljuje u području nadlaktica, trbuha, stražnjice te nogu. Moja problematična područja su bila noge, ali kao što sam već rekla celulit je samo jedno trenutno stanje kojeg je moguće (uz malo upornosti) riješiti.

Avon Solutions cellu break 5D anticelulitni tretman je krema s Extra Tone kompleksom i AHA kiselinama. Tuba sadrži 150 ml. Miris je dosta nametljiv, ali nije neugodan i nakon malo vremena i izlapi.





Kremu je potrebno masirati dva puta na dan. Prvo rukama temeljito utrljam u kožu i onda uzmem četku i s njom masiram minutu, dvije. Nekako mi se čini da krema ima veći učinak ako je nanosim odmah nakon tuširanja u kojem sam se i pilingirala.




Prve rezultate sam primjetila čak nakon tjedan dana, a nakon tri tjedna korištenja vidjela sam značajan pomak. Mislim da je potrebno kremu koristiti mjesec dana da bi se veći dio celulita „razbio“, makar je to bio slučaj kod mene.

Jako mi je žao što se nisam slikala prije i poslije jer je razlika zbilja značajna. I dalje imam celulita, ali je na onoj najnižoj mogućoj zastupljenosti i vidi se samo kada nekako ružno sjednem ili baš stisnem kožu.

Krema u kombinaciji s masažerom i svakodnevnim pilingiranjem su mi stvarno dosta pomogli. Moram napomenuti da sam se trudila ići trčati što češće, pa je i to imalo učinka na nestanak celulita. Sve u svemu trenutno sam jako zadovoljna i nastavit ću mazati u pokušaju potpunog nestanka. Tuba mi se tek sada bliži kraju i sigurno ću naručiti novu! Cijena je 15,90 KM i mislim da se može naručiti u svakom katalogu i sigurna sam da ju možete uloviti i na sniženju.





Masažer, ili kako ga ja zovem, četka, za celulit je od plastike, dolazi u raznim bojama. Dizajn mi je skroz jednostavan i praktičan. Kako mi često ostane na nekom vidljivom mjestu dobila sam dosta pitanja tipa: „A koje ti je ovo čudo sad?“ eto sada znate! U trenutnom ga katalogu nema, ali svoj sam platila 4,50 KM prije možda dva mjeseca.

Dodatni savjeti:


  • Svako tuširanje napravite piling problematičnog područja. Također pokušajte se tuširati s rukavaciom ili spužvicom.
  • Kada imate vremena pomiješajte zrna kave s gelom za tuširanje i malo duže pilingirajte – kava je poznata kao dobar vojnik u borbi protiv celulita.
  • Pokrenite se! Pouzdan način za skidanje celulita je vježbanje. Ako većinu dana provedete sjedeći uvedite makar šetnje gradom ili vožnje biciklom u vašu svakodnevnu rutinu.
  • Masaža je ključna, celulit se doslovno treba razbiti s obzirom da su to čvorići masnoće koji su se vremenom nakupljali.
  • I zadnji najvažniji savjet koji mogu dati jeste da budete uporne i strpljive! Nikakva promjena se ne može dogoditi preko noći.

Koji su vaši rituali pripreme za ljeto? Kako se rješavata celulita? Koji su vam omiljeni proizvodi i jeste li probale ove Avonove?



Do čitanja :*

Related Articles

6 komentari:

  1. Moze li se kupiti ovo u dm-u ili cm-u? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo preko Avonove kataloške prodaje. Vjerujem da ćeš lako naći nekoga tko se time bavi. :)

      Izbriši
  2. Celulit nemam ali bih voljela ovaj masažer da se masiram dok gledam tv :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha nije ni to loša upotreba! :D I blago ti se!!

      Izbriši
  3. Jedan ispravak: celulit nije "stanje kože" s obzirom da koža nema nikakve veze s njim, osim toga što se nalazi "preko" celulita. Celulit je stanje organizma. ;) Vjerujem da si mislila na to, samo malo poradi na terminologiji prilikom pisanja.
    Super članak! :)

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.