Online kupovina


U posljednjih godinu dana sam otkrila čari online kupovine (na vlastitu sreću i maminu žalost, jer sada napokon i sama vidi koliko kozmetike ustvari kupujem). Često me pitaju kako to sve funkcionira, koje su mane, a koje prednosti pa ako vas zanima koja riječ više o samoj temi, nastavite čitati.

Za početak će vam trebati Visa Electron kartica koju možete izraditi u banci po izboru. Nakon što ste dobili svoju karticu s kojom je moguće vršiti online kupovinu, trebate napraviti račun na stranici s koje želite naručiti. Ako znate engleski jezik, svi koraci su vrlo jednostavni. Moj prijedlog je da, kad god je to moguće, kupovinu vršite preko Pay Pala. To je servis za online kupovinu, koji glasi kao najsigurniji na svijetu. S njim nikada nisam imala problema, a kreiranje računa je također vrlo jednostavno. Za online kupovinu imam samo riječi hvale, a ono što je meni omiljeno jest da trgovine rade 0-24. To me sigurno koštalo i nekih nepotrebnih narudžbi, ali takav je život nas šopingholičara. Ako vam se nekada slučajno dogodi da neki paket ne dođe, većina stranica nudi potpuni povrat novca. 

1. Budite spremne na ČEKANJE

Definitivno najdosadniji dio online kupovine je to vječno čekanje. Mislim da u svakom trenutku čekam nekoliko paketa i svaki razgovor s mamom završi pitanjem: "A jel bilo poštara?". Koliko se čeka paket uvijek ovisi o stranici s koje naručujem, ali za sada mi se samo jednom dogodilo da nešto nije stiglo, ali i za to još uvijek ima nade. Najduže sam čekala oklop za Kindle i onda taman kad sam ga otpisala, magično se pojavio na vratima, nakon što je prošlo 6 mjeseci od narudžbe.

2. Budite spremne na carinu

Stvari uvijek naručujem na kućnu adresu koja se nalazi u Žepču, gdje imamo hrvatsku poštu. Naglašavam ovo iz razloga što otvaranje paketa u hrvatskim poštama naplaćuju 5 KM, dok u bh poštama uzmu 2,5 KM. Nikako nije fer, pogotovo jer ni sama ne želim da mi oni na pošti otvaraju i rove po paketima. Veću carinu nisam nikada plaćala, ali znam dooosta cura koje jesu. Nisam nikada nešto preveliko naručivala pa možda i to ima svoje, a nekako mislim da u manjim gradovima rjeđe carine stvari.

3. Sprijateljite se s poštarom

Ovo je logičan savjet, osim ako ne želite da vam paketiće baca pred vrata ili nedajbože ne donese isti dan kada stignu u poštu.

eBay

Kineski raj za lovce na jeftine gluposti (aka mene). Zašto kažem kineski kada znamo da je američki? Iz razloga što ja samo od kineza naručujem! Najviše stvari sam sigurno naručila baš s ove stranice i prvo što moram naglasiti jest da se vrijeme čekanja proporcionalno smanjuje kako vaše dobre ocjene na profilu rastu. Zato uvijek ostavljajte feedback, kao pravi dobri kupac. Dobro pazite na iznos poštarine, ili slijedite moj primjer i naručujte samo stvari označene s FREE SHIPPING WORLDWIDE. eBay zna poslati stvari koje uživo ne izgledaju kao one sa slike, ali definitivno ima stvari koje vrijede puno više nego što ćete ih platiti. S beauty strane moram linkati neke četkice koje su me oduševile, za jaako malo novca. 

Četkica za blendanje sjena

PS. Na slici gore se nalaze baš ove četkice i kako vidite da su prljave imate dokaz da ih često koristim. Ono čudno dugme na kabal, je u biti okidač za fotoaparat. Bio je svega par dolara, a uvelike olakša slikanje lica.


S Feel Uniqua sam naručivala samo dva puta, ali sam pozitivno iznenađena i svakom preporučam za nabavljanje nekih super stvarčica kojih nema kod nas. Nekako mi se tužno potrefilo da dosta stvari koje sam htjela naručiti ne šalju u našu državu, ali od njih sam nabavila neke Balmove proizvode, Zoelline i sl. Oba puta su mi narudžbu podijelili u dva paketa, jednom su došli dan za danom, a drugi put isti dan. Oba puta sam čekala 10ak dana. Platiti možete preko PayPala, tu opciju ja uvijek biram, ili izravno preko kartice. 


S iHerba se malo duže čekaju paketi. Mislim da sam zadnji čekala sigurno mjesec dana. Još jedan minus je što ne primaju moju studentsku karticu, već moram kucati tatinu normalnu. Često imaju lude popuste i baš sam takav popust iskoristila nedavno i naručila si setove Real Tehniques četkica.

Core Collection
Started Set


Je bivši pik.ba i svakako ću ga uvrstiti u ovaj post jer sam s njega dosta puta kupovala stvari. Zgodno je što stvari većinom dođu u najkraćem vremenskom roku, i većinom se ne plaća preko kartice nego prilikom preuzimanja paketa.

Pink Panda

Pink Pandu ću spomenuti radi čitateljica iz Hrvatske, ili onih koje imaju prijatelje tamo pa mogu naručiti na njihovu adresu. Ja sam par puta naručivala preko prijateljice njihove proizvode i nisam se razočarala. Svi paketi stignu u roku nekoliko dana i plaća se prilikom preuzimanja paketa, tako da je i ovo stranica za koju ne treba niti kartica, niti Pay Pal račun.

Nadam se da sam vam koliko toliko približila online kupovinu i ako imate dodatnih pitanja, slobodno se javite u komentare ili u inbox.

Do čitanja :*

Related Articles

7 komentari:

  1. Svaki moj razgovor sa tatom počne sa ' je li dolazio poštar ? ' :D Tako je bilo i danas haha, a on ima običaj da skloni stvari koje poštar donese i ja kad ga pitam je li dolazio on kaže nije :D I onda nakon pola sata mi donese paket. Ebay je stvarno zakon jer ima svega, a cijene su i više nego dobre. Ovo slovo M sa slike mi se sviđa, pa mi reci molim te gdje si ga nabavila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno te razumijem, moju su više izludili. Ebay stvarno obožavam, to mi je destinacija kada sam tužna, neku slatku glupost naručim i odmah bolje haha A slovo je s ebaya, evo i link
      http://www.ebay.com/itm/251725718872?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=550651682146&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
      Prvo sam ga mislila ulijepiti zlatnim sljokicama ali mislim da cu ga ipak ostaviti ovakvog

      Izbriši
  2. Ja planiram da naručim sa feeluniqa jer vidim da su svi prezadovoljni. :))) INace jako dobar i koristan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slobodno narucuj s FU, paketici najcesce dodu puni onog smokija i proizvod neostecen. :D hvala ti

      Izbriši
  3. Super je post :* sve si lepo objasnila i navela cekanje i carinu kao nase najvece probleme nazalost :(

    OdgovoriIzbriši
  4. Za sve one koji kupuju preko ebay-a I drugih stranica za online kupovinu, preko Ebates-a mozete ostvariti popust od 1-5%. Jednostavno je za koristenje prije svake kupovine ulogujete se na ebates I dalje kupujete normalno. Nakon uclanjenja(preko navedenog linka) kada potrosite 25$ dobijate bonus 10$. Za sve koji puno narucuju isplati se. Samo idite na navedeni link, registrujte se I to je to http://www.ebates.com/rf.do?referrerid=ZbdlcFwTpu%2FyaYidOH5dhQ%3D%3D&eeid=26471 P.S. Isprobano je nije nikakva prevara

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.