Recenzija: La Roche-Posay Effaclar H

Prilikom zadnje posjete dermatologu zatražila sam pomoć pri odabiru kreme koju bi dnevno koristila i to kao podlogu za puder. Dermatolog mi je preporučio Effaclar H koji se (naravno, za moju premasnu kožu) ispostavio ne baš najboljim za tu svrhu, ali je jedna odlična hidratantna krema o kojoj imam samo riječi hvale.  



Da naglasim na početku posta, recenziju nastavljam pisati kao o hidratantnoj kremi, a ne podlozi za puder.
Dakle, ono što ja tražim od kreme, pod jedan, jest da ne izaziva akne, a pritom da ne isušuje lice. Vjerujem da mnoge znate što je ta muka. Moje lice, kao što je već poznato, je izrazito masno, često sklono dehidriranju, te jako sklono izbacivanju svega i svačega, od mitesera do većih upalnih procesa. Dalje što tražim od kreme, (ali nisu isključujući čimbenici) ugodan miris i osjećaj lakoće na koži.
Ova krema jednostavno ispunjava sve moje prohtjeve. Kada sam je prvi puta namazala na lice oduševila sam se kako se lijepo primila. Tako mi je lijepo ''sjela'' na kožu da mi je došlo da grlim tubicu.

Sve tehničke podatke o kremi možete vidjeti na slikama ispod (klik na slike za zumiranje).



Effaclar H dolazi u tubici od čvršće plastike u količini od 40 ml koja je upakirana u (također čvrstu) kartonsku kutijicu. Sam dizajn je prepoznatljivi La Roche-Posay-ov. Jako medicinski i minimalistički, što mi se jako sviđa, moram nadodati.


Krema je bijele boje i neke, reći ćemo, srednje teksture. Miris je ugodan i svjež. Pomalo medicinski, ni na što posebno ne miriše. Kada je tek krenete mazati djeluje dosta vodenkasno i zbog toga se fino rasporedi po licu. Jako malo proizvoda je potrebno za cijelo lice. Brzo mi se upije i stvarno osjetim da je namijenjena za kožu koja je izmučena svakakvim preparatima. Teško mi je opisati osjećaj koji imam na koži nakon što je namažem, ali moram reći da je divan! 



Pri prvom mazanju sam osjetila blagodati ove kreme. Kako lice perem Afroditinom pjenom s AHA kiselinama lice bi mi se znalo opasno zatezati kada sam koristila neodgovarajuće kreme. 


Moram reći da sam svoju kremicu nabavila u ljekarnoj u RH i da je koštala 145 kn tako da nisam baš sigurna gdje i za koliko novca se može nabaviti u BiH. Ono što sigurno znam jeste da u Mostaru u ljekarnoj Alfa prodaju La Roche-Posay proizvode i da je teta bila spremna naručiti mi i ovu kremu.

Za kraj ću vam svima toplo preporučiti da svoju kozmetičku torbicu obogatite ovom kremom. Zbilja je jedna univerzalna hidratantna krema koja će vam donijeti samo dobro.

Kakva su vaša iskustva s La Roche-Posay proizvodima? Moja sljedeća kupovina će definitivno biti Effaclar Mat, kojeg preporučavaju kao matirajuću podlogu za puder, pa me zanima jeste li je vi koristili?

Do čitanja :*

Related Articles

2 komentari:

  1. Imam, volim. Kupila na feelunique na french farmacy popustu koji zna biti cesto pa pokusaj tako uloviti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nekako uvijek za te online popuste skroz zaboravim, svakako trebam krenuti i to pratiti :D

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.