Fiksatori u spreju: NYX, Aura i Avon

Fiksatori šminke  u spreju su sigurno jedni od novijih proizvoda koji su našli svoje mjesto u mome „neseseru“. Mislim da ih koristim tek nešto više od godinu dana i posjedujem ova tri ljepotana. Ako ste još uvijek u nedoumici treba li vam ovako nešto uopće, ili ne znate koji kupiti baš za sebe, uživajte u čitanju!


Najjednostavnije rečeno fiksatori u spreju bi trebali produžiti vrijeme postojanja vaše šminke na licu bez dodavanja težine ili mijenjanja izgleda šminke. Mislim da nisu potrebni za normalno svakodnevno korištenje, makar meni jer svakodnevno ne koristim šminku u tolikim količinama i dovoljno mi je fiksiranje puderom u kamenu. Svakako moram dodati da po Mostarskim vrućinama brzo dobijem dojam da mi se šminka topi na licu, pa u prilikama kada znam da ću biti vani na suncu cijeli dan, svakako, posežem za fiksatorom. Onda, naravno, u nekim posebnijim prilikama kada znam da mi šminka mora ostati netaknuta do samog kraja večeri.

Moram reći da su sva tri pakiranja poprilično slična, crna pozadina i bijela slova. Minimalistički i elegantno, ako se mene pita. Sva tri fiksatora nanosim na isti način. Nakon što sam se potpuno našminkala promućkam bočicu, odmaknem nekih 20 cm od lica i špricnem koji put.



Evo da krenem od prvog mališana s kojim sam se susrela. NYX fiksator u spreju sa matirajućim efektom. U ponudi postoji još jedan, s dewey završnim efektom, ali ako ikome NE treba dewey završnica, onda sam to ja.

Sprej dolazi u bočici od 60 ml. Iskoristila sam ju do kraja i poprilično sam zadovoljna kvalitetom, ali ima jedna sitnica koja mi smeta. Ne znam je li to slučaj samo kod mene, ali kada se osuši imam dojam da mi nekako naglasi „reljef“ lica, kao da se na neki način uvuče u pore i borice...Ne mogu reći da značajno naruši cjelokupni izgled, ali sigurno vidim tu neku sitnu razliku.

Cijena mu je 19 KM, što je u usporedbi s Avonovim skupo, pogotovo ako uzmemo u obzir da mi Avonova ambalaža djeluje kvalitetnijom od NYXove.

Moram reći da odradi svoj posao. Matira lice, mada neće produžiti ono vrijeme do prvog prosijavanja (ako ste se tome nadale) i držat će svu šminku na mjestu do kraja noći.




Aurin fiksator sam morala probati, ali me nije oduševio. Odmah nisam bila previše uzbuđena u vezi boce pod tlakom, jer s takvim tipom bočica imam dojam da trošim više proizvoda nego što je potrebno.

Količina proizvoda koja dođe jest 75 ml, ali stvarno se ne mogu sjetiti cijene, a ona koju nađem na internetu je u dinarima i poprilično sam sigurna da je Aura u Srbiji dosta jeftinija nego kod nas.

Nisam primjetila neku veliku razliku s njim i bez njega. Kako koristim odgovarajuće kreme i primere i sama šminka, bez fiksatora, mi ostane dosta dugo na licu potpuno netaknuta, ali s ovim proizvodom, nažalost, nisam uočila nikakav znatan produžetak. 



Avonov fiksator je najveći i to od 125 ml za cijenu od 18,50 KM, također moram reći da je često na sniženju, pa ga možete uloviti i po povoljnijoj cijeni.

Pri prvom nanošenju mi se učinio prevodenkastim kada ga tek našpricam, znači imala sam dojam da mi ostavi lice premokro, ali kapljice su se osušile i upile. Nema se što puno pričati, nije mi ni zatezao lice, prosijavanje se nije dogodilo prije nego uobičajeno i šminka je do kraja bila tip-top. Tako i prvi put kada sam ga nosila, i zadnji.


Kada podvučem neku crtu za sva tri fiksatora, mislim da jedino Aurin više neću kupovati. Imam dojam da mi se prebrzo troši te nisam sigurna da na mome masnom licu uopće značajno produži trajanje šminke. Kryolan, Skindinavia i Urban Decay su sigurno na wishlisti za ono vrijeme kada budem bogatija nego trenutno, ali sasvim sam zadovoljna i Avonovim i NYXovim.

Titulu najboljeg bi dodijelila Avonovom fiksatoru, čisto iz razloga što mi je bolji omjer cijene i količine.


Koristite li vi fiksatore u spreju? Koji je vaš omiljeni?

Do čitanja :*

Related Articles

8 komentari:

  1. nisam nikada previse koristila fiksatore, nabavila sam si jedan nedavno i imala dojam da je to samo dodatni, nepotrebni sloj na mome licu koji samo malo produzi trajanje sminke, ali ovaj tvoj post me bas motivirao da dadnem fiksatorima jos jednu priliku :D s obzirom da sam i ja imala taj aurin pa je mozda i do toga bilo haha (a i moram priznati da me nacin na koji se nanose uzasava, nisam bas vjesta i uvijek si previse stavim pa se nekako cudno skori :S ) pokusta cu si nabavit jedan od ta dva druga (ili aurin nanositi u manjim slojevima) , pa cu mozda i ja napokon uzivati u prednostima dodatno fiksirane sminke :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A dobro, vjerujem da mnogima i jeste nepotreban fiksator, ali ako imaš želju za novim svakako preporučam Avonov i vjerujem da će ti se dopasti. Ovisi kakvu kožu imaš, ali sigurno će produžiti i ja zbilja ne osjećam njegovu "težinu".

      Izbriši
  2. Gdje kupuješ Auru u BiH?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najčešće sam kupovala u Zavidoviću u jednom shopping centru, ali čula sam da su sklonili stalak, ali naravno imaš u Tuzli u Makeup Areni.

      Izbriši
  3. Avon fura da valja! :D

    Vidi mene partibrejkera u sred subote navecer kometarisem postove, hej zivote!!! :DDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš tako za Avon! :D

      I ne brini ja sam nadoknadila za tebe sinoć! haha :D :D

      Izbriši
  4. Imam Avonov i slažem se da je odličan :-D

    OdgovoriIzbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.