Make-up za fotografiranje


Ne znam za vas, ali meni je slikanje za dokumente uvijek bilo nekako nesretno. Prošle slike s dokumenata neću objaviti ovom prilikom, ali možda u nekom postu za smijanje. Dakle danas vam donosim kratki post koji je više FOTD + par savjeta za šminkanje prilikom fotografiranja.  
Dakle, danas je bio dan kada sam se slikala za novu putovnicu. Dan prije sam naravno oprala kosu, počupala obrve i uradila poseban tretman lica. Moram dodati da je ova prva slika dolje moje lice bez ikakve šminke te da je danas bilo posebno poslušno.
Da ne duljim; odlučila sam se za "klasični tretman" stavljanja puder (post o tome je u pripremi!), minimalno naglašene oči, usne u boji koja je mrvicu tamnija od moje prirodne boje, te malo jače konturiranje.  
Mislim da je na slikama za dokumente (osim biti lijep) jako važno izgledati što prirodnije i što sličnije onome kako izgledamo svakodnevno. Vodila sam se onom starom: "Naglasi prednosti i sakrij nedostatke"! 






Kako imam nekog iskustva s fotografiranjem, od mene par savjeta za što uspješnije šminkanje za takve prigode:

  • Ako se planirate slikati s bljeskalicom, izbjegavajte pudere sa SPF-om. Iako će vam šminka u ogledalu izgledati savršeno, bljeskalica će učiniti da izgledate mnogo bljeđe nego što zbilja jeste.
  • Obrve su pola make-upa! Ako je potrebno odvojite za njih koji minut duže, ali fino definirane obrve mogu promijeniti cijeli izgled vašeg lica.
  • Pored onog očitog savjeta, da je potrebno naspavati se, obvezno stavite bijelu sjenu u kutove očiju, a ako želite dodatno povećati oči - bijeli waterline.
  • Fotografije donekle dopuštaju jaču šminku na licu jer na jarkoj danjoj svjetlosti može izgledati da nosimo manje šminke nego što ustvari imamo. Pri slikanju za dokumente nema tog efekta. Djelovat ćete točno onakvi kakvi i dođete. Iz tog razloga preporučam svjetliju i svježiju šminku.
  • Potpuni mat izgled lica, jer nitko ne želi izgledati "kao da se umivao janjetinom" (quote by ).





Eto, vidjeli ste par sličica mog make-upa za današnje slikanje i the sliku u naslovu posta. Naravno nisam potpuno zadovoljna, pogotovo radi kose iza ušiju (teta me natjerala) ali ne mogu dovoljno naglasiti koliki je ovo za mene napredak! Napokon me neće biti stid na granici predati putovnicu!

Nadam se da vam se svidio ovaj tip posta. Prije nisam objavljivala svoje make-up lookove prvenstveno iz razloga što ne smatram da sam toliko dobra u tome, ali mislim da je ovaj neutralni izgled dobro prošao. Pa eto ga post...što je, tu je.

Do čitanja :*

Related Articles

14 komentari:

  1. Ova Bipa paleta me je zaintrigirala! :D Krasne oke...


    Mene su slikali bez naocala... i osjecaj je bio isto ko da me golu za pasos slikaju! :D XDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bipina paleta je sigurno jedini proizvod kojeg sam kupila onako s kase, čisto jer je bio na sniženju, u kojeg sam se zaljubila! Jest da većinom koristim samo dvije nijanse, ali dovoljno. I shvaćam te za naočale, tako sam se ja osjećala s ovakvom kosom!! :D

      Izbriši
  2. Divna, fotogenicna Mox! Savjeti su mi super, ja na svim "dokument" slikama izgledam k'o strašilo, jer se nisam ni trudila da to promijenim! :D Sljedeći put, svakako hoću, a ovi savjeti će mi dobro doći! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasenka moja hvala ti! :D A moram priznati da je i meni ovo prvi put da sam se potrudila par dana prije istražiti i dovesti sebe u najbolji red (ako se može tako reći) za makar malo bolju sliku nego prošlu... :D :D

      Izbriši
  3. Odlično! Baš si lijepo ispala, pamtim za sljedeći put (mislim već na jesen da ću se morati slikati za dokumente ponovo)
    I mislim da sam otkrila koju si jeftiniju, a dobru kremu za matiranje nedavno spominjala kao najavu za recenziju hihi bas me bilo zaintrigiralo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh to je ta!! Alverde me bas odusevio u zadnje vrijeme....izbacila bi recenzijuni ranije ali ne bi da bude sam kreme kreme hehe....i hvala ti :*

      Izbriši
  4. Meni je najbitnije da mi je frizura ok, onda i ispadnem dobro, a najcesce nije pa sam katastrofa na svim dokumentima :D
    Super je ovaj 07 ruz, nikako da ga kupim, a prekrasan je, na kome sam ga god vidjela svidio mi se. I tebi super stoji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A znam to za kosu i ne znam kako sam ja ovako ispala bez volumena...sljedeci put u frizerski hehe a 07 je stvarno boja za sve tipove, vjerujem da bi ti lijepo stojala pa ganjaj neki popust i kupuj slobodno hihi

      Izbriši
  5. ooooj slikanje za papire - noćna mora. Ja sam se isto slikala nedavno, srećom dobro su ispale slike. Je da sam kao duh (ali takva sam inače XD) al za razliku od prethodnih slika ove su dobre

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tocno to. Nisam bila zadovoljna dok nisam s proslom usporedila haha...i ajde bolje bijela nego neki fake tan na licu od bronzera xD

      Izbriši
  6. Ma ja sam se ispraksirala sa šminkom, ali šta kad uvijek napravim debilnu facu.. :-D Koje je ovo rumenilo i ima li ga u prodaji, nijansa izgleda savršeno! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Faca je posebna priča haha.... uvijek pokušam napraviti neki blagi pogled, da ne izgledam ljuto....ali bože moj :D Rumenilo sam dobila iz Njemačke nijansa je 79 flash plum i dio je expertwear kolekcije. Nisam ga viđala kod nas, ali znam da imaju fit me rumenila u sličnoj amblaži pa pogledaj možda ima i slična boja. Ova moja nijansa je stvarno prekrasna koristim ga skoro godinu dana i nisam ni blizu da ga potrošim.

      Izbriši
  7. Odlična ideja za post, nikad ne znam što da napravim sa sobom dok se moram slikati za dokumente. xD Užas živi. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :D I dijelimo mišljenje, pa sam se ovaj put dodatno trudila i nadala makar nekome malo pomoći hihi

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.