Kako se riješiti akni s leđa


Moja borba s aknama traje već dugi niz godina i bilo je brojnih uspona i padova, ali o njima nekom drugom prilikom. Danas s vama želim podijeliti recept za čišća leđa koji mi je pomogao 300%.
Posljednju godinu imam izraženije probleme s aknama po dekolteu i leđima nego sam ih imala inače. Pokušala sam s brojnim proizvodima (što na recept dermatologa, što na savjet prijatelja, što na vlastitu ruku...) dok nisam došla do ovog super trija o kojem trubim na sva zvona. 

Uvela sam jednostavnu (kasnije se ispostavilo i efikasnu) rutinu koja se sastoji od tri proizvoda: Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit piling, Vita losion s klindamicinom i Sudocrem.

UPOTREBA:

Navečer u tušu nekih pet minuta pilingiram leđa Neutrogeninim pilingom i temeljito isperem. Nakon sušenja, tuferom nanesem Vita losion na područja zahvaćena aknama (nisam ga mazala po čistim dijelovima leđa jer smatram da je dosta agresivan). Zadnji korak je Sudocrem, kojeg sam također mazala samo po zahvaćenim dijelovima. Kako je dosta gust, predlažem da si nabavite pomoćnika za ovaj dio (ovim putem hvala seki, što me trpila zadnji mjesec dana, možda čak i više). Nema potrebe mazati predebel sloj, kao što i piše na kutiji, ne treba ostajati bijeli trag nakon što ste je namazali na kožu.

Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit piling


Može se nabaviti u svakom cm-u, dm-u, Konzumu, Bingu, ljekarnoj, you name it. Cijena mu je nekih 10ak KM. Prijateljica i ja smo ga krenule koristiti u isto vrijeme i njoj su se leđa od njega očistila dosta prije nego meni. Koristila je samo njega, ali naglašavam da ima manjih problema s aknama od mene.

Vita losion s klindamicinom


I do njega se lako dolazi, svaka ljekarna ga ima i košta oko 10 KM u svakoj. U biti ga više koristim kao sredstvo za dezinficiranje i čišćenje nakon istiskivanja akni, ali sigurna sam da je i on povoljno djelovao na ovaj nestanak bubuljica s mojih leđa.

Sudocrem


Košta nekih 20ak KM, ovisno o mjestu gdje ga kupujete. Po mom sudu, možete ga nabaviti u bolje opremljenim ljekarnama. Svoj sam kupila u Žepču i našla ga tek u trećoj ljekarnoj u koju sam ušla (Apoteka Tina). O proizvodu sam nekada davno čitala, ali ga nisam nabavila jer sam zaključila da bi mi previše isušio kožu (cink je glavni sastojak), ali ljetos me zaintrigirao Marijin post u kojem je rekla da ga koristi nakon depiliranja i iz tog razloga sam ga i kupila. Đavo mi nije dao mira, pa sam ga morala probati i na aknama i moram reći da me za sada oduševio. Odmah nakon prvog nanošenja se stanje vidno popravi za nekih 20%. Onda se naravno uspori, ali ide sličnim tempom, prema boljem i čišćem stanju. Mazala sam ga svuda i samo mi je lice skroz isušio, jedva sam ga poslije dovela u red s jojobom i pantenolom (u obranu Sudocrema, mazala sam ga na cijelo lice, a bura je bila overkill). Mažem ga već nekih mjesec dana skoro svaki dan na leđa i nije ih isušio, samo je (doslovno) ubio skoro sve bubuljice s njih.

Naglašavam: kombinacija ova tri proizvoda je pomogla meni osobno, što ne znači da će nužno djelovati i na drugim tipovima kože. Ovaj post sam podijelila s vama iz razloga što sam ja ove proizvode pronašla i oduševila se, jer su na meni djelovali. Ne znam kakvog će učinka imati na vašoj koži, ali ako imate slični problema pokušajte s ovom kombinacijom i svakako mi javite kako je vama djelovala. Osobno se nadam da će i vama pomoći u onoj mjeri kojoj je meni.
PS. Ako imate teži oblik akni na bilo kojem dijelu tijela, nemojte odgađati odlazak dermatologu. Mnogi (ukljucujuci i moju malenkost) vam mogu davati razne savjete, ali doktor je ipak stručna osoba, koja bi vam u većini slučajeva trebala biti u stanju najviše pomoći.

Ako vam se sviđa ovaj tip postova, svakako mi to recite jer imam poveliko iskustvo s aknama i mogla bih vam pisati danonoćno.

Do čitanja! :*

Related Articles

13 komentari:

  1. Odlican post!
    Nemam vise tih problema, a i kad sam imala najvise je bilo do mene jer bih stalno pipkala po ledjima, od jedne tako pravila tri i naravno da su sporije prolazile. Dok nisam samu sebe pobijedila nije bilo pomoci. Tako da je i to vazan korak onima koji imaju tu groznu naviku ili bolje receno ovisnost :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti. slazem se da ih ne treba prckati, zbog toga ja sada imam par oziljaka po ledima...

      Izbriši
  2. Koristila sam klindamicin i nije mi pomogao uopste iako mnogim ljudima jeste. Tek u pristojno stanje lice mi je doveo Cleanance gel. A za ovu kremu nisam cula ali cu je morati potraziti definitivno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni Avene proizvodi nisu nikada legli, cak mislim da su mi i pogorsali stanje. Eto zivi dokaz, da je svacja koza potpuno drugacija!

      Izbriši
  3. Znam kako je imati problema sa ovom vrstom napasti :)
    http://raj-sminke.blogspot.ba/2015/12/prijedlog-poklona-za-novu-godinu.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako koristan post! Bas mi se dopada :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Koliko dugo vec ne koristis ove proizvode? Da li je problem hormonski? Zanima me iz razloga sto je sav toliki trud uzaludan ako se pojave nakon 10-20 dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kod mene je problem hormonski i nikada ih se u biti necu ni moci u potpunosti rijesiti. Najveci broj akni mi izlazi prije "onih dana" i u biti namazem tu i tamo leda, ako mi sto izade. Tako da ne mogu reci da sam u potpunosti prestala koristiti ovu metodu, samo sto vise ne koristim ovako intenzivno. Ostala je koja bubuljica i s vremenom se javi nova, ali protiv toga nazalost jos ne mogu.

      Izbriši
  6. Ja sam u pubrtetu i imam problema s aknama na leđima i dekolteu meni su se akne makle ali su mi ostali ožiljci iako nisam istiskavala akne.Izgleda jako ružno i željela bih se riješit toga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj vjerujem da te sada to muči, ali ne znam koliko je vremena prošlo otkad su ti se prestale pojavljivati akne? Dosta ožiljaka samo od sebe izblijedi i smanji se. Ja sam par puta isla na mikrodermoabraziju lica i dosta osvježi i zagladi kožu, ali sada da magično nestanu ožiljci - ne. Mislim da je najučinkovitiji još uvijek laser, ali njega još uvijek nisam radila. Pokušaj što češće raditi piling leđa i mazati prirodnim melemom od nevena ili nekim sličnim balzamom koji regenerira kožu.

      Izbriši
    2. Hvala,trenutno mazem sa sokom od limuna i pomaze,ali probat cu i to s nevenom.Proslo je otprilike 2 mjeseca i sad sa strane leđa gdje su mi ostali su mi se iscistila sad se nadam da ce nastaviti tako. Ali probat cu melem od nevena. Nebih nikakve agresivne preparate posto sam jos u pubrtetu pa zato.. hvala puno na preporuci

      Izbriši

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.